onsdag 5. desember 2012

Vidunderlig Jul- a beer «gløgg» recipe for making cold winter days warmer!























Winter has come to Grimstad. When brewers and bottling crew got up early on this third day of December, 15 cm snow had covered the southern part of Norway, turning it into a Winter Wonderland. Snow muffles all sounds and makes the darkness of the short nordic winter days go away. And when the biting cold has settled in hands and feet, a nice cup of something warming is excactly what you need. The scandinavian hot winterdrink «gløgg» is usually translated to mulled wine as it is usually made of redwine, fruit juice and spices. At Nøgne Ø, however, brewer Ingrid invented this recipe using Peculiar Yule in stead.

Sort-of-mulled Christmas Beer (or Vidunderlig Jul in norwegian)

You need:

0.5 L good quality apple juice (not too acidic, the one from Fuhr in Grimstad is excellent for this)

1 bottle (0.5 L) Peculiar Yule

1-3 table spoons blackcurrant syrup (blueberry or cherry might work too)

In a heavy based saucepan, heat the apple juice to a slight boil. Turn the heat of and gently pour in the beer, leaving the yeast in the bottle. Add blackcurrant syrup to taste, and serve in pre-heated cups. Enjoy with your favorite blanket, book, film or friend.

mandag 3. desember 2012

Hjemmebryggerdagen


Hjemmebryggerdagen

Nøgne Ø ønsker å invitere hjemmebryggere til å være med å brygge. Vi brygger vårt pensjonerte øl, Amber, lørdag 26.1.2013 kl 09:00 til ca 19:00. Dette brygger vi sammen. Deretter får alle deltagere med seg 20 liter vørter og gjær. Vi ønsker at alle gjør sitt beste og mest kreative med denne vørteren, f.eks smakstilsetninger, gjærtype, eller gjæringsemperatur. For de som ønsker å kjøpe malt eller humle, så selger vi dette til rabbatterte priser denne dagen. Vi har også invitert noen foredragsholdere som vil snakke om brygging/øl-relaterte temaer. Disse og deres temaer vil bli kunngjort senere.

Lørdag 9.3. fra kl 17:00 til 24:00 inviterer vi alle deltagerne til ølsmakefest i bryggeriet, der vi evaluerer og bedømmer resultatene og kårer en vinner. Dette er ment som en spleisefest der alle kan ta med seg en gjest. Alle tar med egen øl (ikke til seg selv, men til alle andre) og sin favoritt ølsnacks (peanuts og potetgull er bannlyst). Nøgne Ø stiller også med sin egen versjon av Amber, og har åpen bar.

Prisen for dette er kr 1200. Det inkluderer amber vørter, gjæringsbøtte med lokk, fersk gjær fra Whitelabs (husk å spesifisere hvilken gjær du vil ha når du melder deg på), lunch og en øl på bryggerdagen og middag(for to persjoner) på ølsmakedagen. Vær oppmerksom på at om du bestiller to gjærtyper fra Whitelabs, så kommer det er prispåslag på 50 kr.

Noen praktiske ting: 

Vi må dessverre sette en øvre grense på 60.
Påmelding, som er bindende, starter 14/12 kl 2300. Dette skjer etter prinsippet førstemann til mølla.  I fjor tok påmeldingen ca 11 minutter før det var fullt.

Påmelding skjer i webshop, på følgene link: http://www.nogne-o-shop.no/products/hjemmebryggerdagen

Dette må du være oppmerksom på når du melder deg på:
1.  Ha kredittkort/betalingskort tilgjengelig
2.  Bestem deg på forhånd hvilken gjær du vil ha (og hvilken alternativ gjær, om førstevalget ikke er tilgjengelig).

Vi får vår gjær fra Whitelabs. Her finner du en liste over disse: http://www.whitelabs.com/beer/homebrew_strains.html

Tidligere har det vært en del deltagere som ikke kom til evalueringsfesten. Dette syntes vi at falt ut litt uheldig, og vi ber derfor om at bare de som har som intensjon å bli med på begge dagene, melder seg på.

Dette blir gøy, spennende og lærerikt!